Trods negativ vækst i samfundet ser det ud til, at dansk erhvervsliv stabilt arbejder sig igennem krisen og gradvist skaber stærkere og sundere forretninger. Godt 100 færre konkurser i juni måned 2011 i forhold til juni sidste år styrker troen på, at danske virksomheder har gearet sig til den lave vækst. 463 virksomheder gik konkurs i juni 2011 mod 569 i juni 2010, et fald på 18,6 procent.

Danske virksomheder gearet til lav vækst

Trods negativ vækst i samfundet ser det ud til, at dansk erhvervsliv stabilt arbejder sig igennem krisen og gradvist skaber stærkere og sundere forretninger. Godt 100 færre konkurser i juni måned 2011 i forhold til juni sidste år styrker troen på, at danske virksomheder har gearet sig til den lave vækst. 463 virksomheder gik konkurs i juni 2011 mod 569 i juni 2010, et fald på 18,6 procent. Det er 7. måned i træk, der har været faldende antal konkurser sammenlignet med samme måned året før. Og dog er der et stykke vej, før kursen kan sættes mod nye horisonter, kommenterer nordisk kommunikationsdirektør Kim Bach, Experian.

Fokus på kreditpolitikbr>

”Nu gælder det om at bevare fokus på forretningsudviklingen, men i lyset af de vanskelige vækstvilkår i samfundet generelt, også på omkostninger, risici og en strategisk funderet kreditpolitik”, vurderer Kim Bach. ”Generelt har vi hen over foråret oplevet stor ansvarlighed i samtlige brancher. De, der stadig er i markedet, har tydeligvis tilpasset sig konjunkturerne og forsøger at skabe sundere forretninger indefra”.

Flere med positive bundliniebr>

”Det bygger vi på det faktum, at andelen af virksomheder, der har underskud er faldende. Hvor ca. 47 procent havde negativ bundlinje for 15 måneder siden, ser vi i juni, at andelen er faldet til ca. 40 procent. Det går stadig ikke imponerende godt, men i betragtning af, at virksomhederne forbedrer deres økonomi samtidig med, at samfundet oplever negativ vækst, så har Danmark en portefølje af virksomheder, der viser tilpasningsdygtighed.

Detail og engros I bedringbr>

Det er detail- og engroshandlen, bygge- og anlægsbranchen samt fremstillingsvirksomheder, der sammen med administrative serviceydelser og liberal service som advokater, revisorer og reklamevirksomheder står for de relativt største fald. Detail- og engroshandlen er fortsat hårdt ramt med over 80 konkurser op til ferien, men det lykkedes at nedbringe antallet med en tredjedel i forhold til sidste år, hvor 121 måtte dreje nøglen om.

Bornholmsk fremgangbr>

Bornholm træder atter i front med en tendens, der understøtter oplevelsen af optimisme på Østersø-øen. Sidste år gik fem virksomheder konkurs i juni. I år var det bare én bornholmsk virksomhed. Samtidig tegner Bornholm sig for 73 nyetablerede selskaber igennem de seneste 12 måneder, hvor der i året tidligere kun blev etableret 50 nye selskaber. En relativ fremgang på 46 procent.

Sjællandsk status quobr>

Lolland Falster og Sjælland er nu de eneste regioner, der ikke kan fremvise et fald i antallet af konkurser. Til gengæld ser iværksætteriet ud til at have gode vilkår på Lolland Falster, der sammen med Bornholm – tegner sig for den relativt største stigning i antallet af nyetableringer. Generelt har der siden juni 2010 været en stigning i antallet af nyetableringer på over 7 procent.

Download konkursstatistikken her >>

Top