Stor stigning i antallet af lukningstruede virksomheder

Flere virksomheder end nogensinde før er truet af konkurs. Særligt virksomheder i hovedstadsområdet er lukningstruede på grund af usund økonomi, mens selskaber i Region Syddanmark klarer sig bedst.

Stor stigning i antallet af lukningstruede virksomheder

Flere virksomheder end nogensinde før er truet af konkurs. Særligt virksomheder i hovedstadsområdet er lukningstruede på grund af usund økonomi, mens selskaber i Region Syddanmark klarer sig bedst. Ejendomsbranchen melder om den største stigning i andelen af usunde virksomheder. Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny analyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian, der måler sundhedstilstanden i dansk erhvervsliv.

Andelen af virksomheder, der er i risikozonen for at gå konkurs, sætter ny rekord.  Mere end en femtedel – 21,4 pct. – af landets virksomheder har såkaldt konkursretning.  Hvis en virksomhed både har røde tal på bundlinjen og angrebet egenkapital, viser statistikken, at virksomheden har konkursretning. Det er der nu flere virksomheder end tidligere, der har, ifølge Experians nye analyse. 

”Experians seneste analyse tegner et billede af et dansk erhvervsliv, der er presset efter en længerevarende krise. Mange har nu formodentlig taget deres forholdsregler og skåret ind til benet, og det er også nødvendigt. Vores analyse af 178.000 selskaber viser nemlig, at godt en femtedel lider under både at have underskud og at have en skrumpende egenkapital,” fortæller kommunikationschef i Experian, Camilla Rose.

Hovedstaden og ejendomsbranchen hårdt ramt

Hvor stor risiko virksomhederne har for at dreje nøglen om, varierer fra region til region. Det går generelt bedst for de kommuner, der ligger vest for Storebælt, ligesom bornholmske virksomheder trives bedre end gennemsnittet.

Hovedstaden er den region med den højeste andel af selskaber – her har 22,6 pct. konkursretning. For Region Sjælland er tallet 21,1 pct.. I Midtjylland har 20,4 pct. af selskaberne konkursretning, mens det for Region Nordjylland er 19,5 pct. I Region Syddanmark har færrest selskaber konkursretning – her drejer det sig om 19,1 pct. (se faktaark for oversigt over landets regioner).

Ser man på landets kommuner ligger København i top med den højeste andel (25,4 pct.) af selskaber med konkursretning. I top-10 findes lidt overraskende flere traditionelt rige kommuner som eksempelvis Gentofte (24,8 pct.), Lyngby-Tårbæk (24,1 pct.), Frederiksberg (23,8 pct.) og Lejre (23,1 pct.) (se faktaark for oversigt over landets regioner).

Kerteminde, Skive og Samsø er de tre kommuner med den laveste andel af selskaber med konkursretning med henholdsvis 12,9 pct., 14,9 pct. og 15,1 pct.

Et kig på de forskellige brancher viser, at selskaber i ejendomsbranchen har oplevet den største stigning i andelen af selskaber, der har konkursretning. Fra februar 2008 til november 2009 er andelen således steget med knap 68 pct.

Definitioner

  • Underskud: Selskabet har et negativt årsresulta
  • Angrebet egenkapital: Egenkapitalen er negativ eller under lovens mindstekrav til indbetalt startkapital: (A/S = 500.000,- & ApS = 125.000,-)
  • Konkursretning: Selskabet både har en angrebet egenkapital og et negativt årsresultat

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Camilla Rose, kommunikationschef i Experian, tlf. 2819 2909, cro@experian.dk

Om Experian
Experian hjælper virksomheder og organisationer med at øge deres indtjening. Det gør Experian ved at stille viden og værktøjer til rådighed, der øger salget, målretter markedsføringen og reducerer risikoen for tab. Experian i Danmark består bl.a. af Experian RKI, som er Danmarks største register over dårlige betalere, Experian KOB, som er Danmarks største erhvervsdatabase samt Experian Decision Analytics (tidligere Experian Scorex), som leverer en unik kombination af dataintelligente teknologier og konsulentbaserede, skræddersyede løsninger til virksomheder inden for Risk Management. Experian er markedsledende i Danmark og er et datterselskab af det børsnoterede Experian, som er repræsenteret over det mes

e af verden. Læs mere om Experian på www.experian.dk

Top