For første gang i tre år stiger antallet af dårlige betalere i Danmark. Antallet af sager per person stiger, og gælden vokser for de næsten 200.000 personer i registret.

Flere danskere i RKI registret

søndag den 18. jan. 2009

For første gang i tre år stiger antallet af dårlige betalere i Danmark. Antallet af sager per person stiger, og gælden vokser for de næsten 200.000 personer i registret. Det viser en ny opgørelse fra Experians RKI register. Danske forbrugere skylder nu mere end 7,6 mia. kr.

Finanskrisen er ikke gået ubemærket hen over de danske forbrugere. En ny årlig opgørelse fra Experian viser, at RKI registret vokser sig større. 199.878 forbrugere, der i gennemsnit tegner sig for 2,5 sag hver, skylder tilsammen mere end 7,6 mia. kr., hvilket betyder, at hver skyldner i registret har 38.297 kr. i gæld på samvittigheden.

”Vi må konstatere, at der er sket stigninger i vores registreringer det seneste år. Både hvad angår antal personer og antal sager per person. Vi kan se, at det særligt er aldersgruppen fra 20-40 år, der døjer med økonomien. Det er her man konsoliderer sig økonomisk i livet, man er måske under uddannelse, og det er i denne aldersgruppe, man får børn. Det betyder, at det kan være svært at få enderne til at mødes,” siger kommunikationschef hos Experian, Camilla Rose, der samtidig opfordrer til, at man får professionel rådgivning, hvis man er ramt af gæld.

I aldersgruppen 21-30 er syv pct. af alle danskere registreret, mens det for de 31-40-årige er 6,3 pct. af befolkningsgruppen. For de 31-40-årige er gælden dog typisk højere end hos personer i tyverne, ligesom hver registreret i denne gruppe tegner sig for flere sager.

Opgørelsen viser også, at 4,69 pct. af den samlede voksne befolkning står opført i registret over gældsplagede danskere. Opdelt på de fem regioner, er det særligt region Sjælland, der er hårdtest ramt. Her er 5,33 pct. af befolkningen registreret i RKI, og det er også sjællænderne, der gennemsnitligt tegner sig for det højeste beløb pr. sag. Kigger man ud over de danske kommuner, står det værst til i Lolland kommune, der indtager pladsen som Danmarks mest gældsplagede kommune med over ni pct. af befolkningen i RKI.

Om Experians RKI register
Experians RKI register sikrer danske virksomheder mod økonomiske tab og dårlige betalere. RKI registret består bl.a. af en database, hvori virksomheder kan registrere og søge efter dårlige betalere. Registeret kan enten bruges forebyggende mod indgåelse af købsaftaler med nye dårlige betalere eller opfølgende, hvor virksomheder adviseres, hvis en eksisterende kunde registreres som dårlig betaler. Se også faktaark om Experians RKI register. www.experian.dk/rki

Om Experian
Experian hjælper virksomheder og organi­sationer med at øge deres indtjening. Det gør Experian ved at stille viden og værk­tøjer til rådighed, der øger salget, målretter markedsføringen og reducerer risikoen for tab. Experian i Danmark består bl.a. af Ex­perian RKI, som er Danmarks største reg­ister over dårlige betalere, Experian KOB, som er Danmarks største erhvervsdatabase samt Experian Decision Analytics (tidligere Experian Scorex), som leverer en unik kombi­nation af dataintelligente teknologier og kon­sulentbaserede, skræddersyede løsninger til virksomheder inden for Risk Management.

Experian er markedsledende i Danmark og er et datterselskab af det børsnoterede Ex­perian, som er repræsenteret over det meste af verden.

Læs mere om Experian på www.experian.dk

Top