Pieter Stroop nieuwe voorzitter Commissie Datakwaliteit

Pieter Stroop nieuwe voorzitter Commissie Datakwaliteit

Den Haag, 17 januari 2008 - Pieter Stroop is begin januari 2008 gekozen tot de nieuwe voorzitter van de DDMA Commissie Datakwaliteit. Stroop is lid van het managementteam van Experian Nederland en verantwoordelijk voor e-mailmarketing en datakwaliteit en daarom zeer geschikt de voorzittersrol op zich te nemen.

Pieter Stroop volgt Henk Wassenaar op als voorzitter. Deze trad af vanwege zijn drukke werkzaamheden. Pieter Stroop verheugt zich op een 2008 vol datakwaliteit: “Als een van de belangrijke partijen in datakwaliteit, wil Experian een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de branche. In mijn rol als voorzitter van de Commissie Datakwaliteit, kan ik hier actief aan bijdragen, door onder meer de organisatie van de Dag van de Datakwaliteit en de Data Quality Award.”

Over DDMA
DDMA (Dutch Dialogue Marketing Association) is de branchevereniging voor dialoogmarketing. Een sector die snel groeit. DDMA omvat alle kanalen voor DM, van folder tot e-mail, van telefoon tot televisie. DDMA heeft zowel opdrachtgevers als leveranciers als lid. DDMA behartigt de gezamenlijke belangen van de branche en slaat een brug tussen de verschillende DM disciplines.

DDMA staat voor de dialoog in communicatie. Respect voor de consument is hierbij het uitgangspunt. DDMA waarborgt kwalitatieve communicatie met als doel de gehele industrie naar een hoger plan te tillen. Daarom ontwikkelt DDMA proactief gedragscodes voor onder meer privacy, direct mail, telemarketing en streetmarketing. De DDMA en haar leden zien zelfregulering als het kader voor ondernemerschap. 

Over Experian
Experian is een wereldwijde marktleider op het gebied van analyses en informatievoorziening aan organisaties en consumenten. Experian helpt hen bij het beheersen van risico’s en biedt voordelen in commerciële en financiële besluitvorming.

Experian levert informatie, analyses, besluitvormingsproducten en processing services. Door gebruik te maken van onze uitgebreide kennis van personen, markten en economieën, kunnen wij organisaties bijstaan in het vinden, ontwikkelen en beheren van klantenrelaties teneinde hun bedrijf winstgevender te maken. Daarnaast levert Experian essentiële informatie aan consumenten die hen in staat stelt om beheerst en in vertrouwen beslissingen te nemen op het gebied van financiën en aankopen.

Experian Group Limited staat genoteerd aan de London Stock Exchange (EXPN) en is opgenomen in de FTSE 100 index. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dublin, Ierland, de operationele hoofdkantoren bevinden zich in Costa Mesa, California en Nottingham, UK. Experian heeft meer dan 15.500 werknemers in 36 landen wereldwijd en ondersteunt klanten in meer dan 65 landen. De jaarlijkse verkopen bedragen meer dan $ 3.8 miljard (€

Contact:
Monique Groenewegen
Marketing Manager Experian Nederland
T. 070 440 4830
Email: monique.groenewegen@nl.experian.com

Top