Müşterilere doğru tekliflerin doğru zamanda iletilmesini sağlayan Marketswitch Optimizasyon ile artık müşterilere en etkin tekliflerle ulaşmak mümkün olacak.

İstanbul, Türkiye, 11 Eylül 2017 - Geleneksel olarak hangi müşteriye hangi teklifin gönderileceği, pazarlama biriminin senaryoları değerlendirmesi sonucunda belirlenirdi. Bugün hala birçok şirketin pazarlama departmanı hangi teklifin hangi müşteriye gönderilmesi gerektiğini manuel olarak belirliyor.

Experian Marketswitch Optimizasyon, pazarlama biriminin karar sürecini, hedefler ve en iyi sonuçlar gözetilerek otomatik bir sürece dönüştürmesi açısından öncü bir niteliğe sahip. Bu süreç, pazarlama ekibinin zamanını etkin kullanarak, müşterilerin en uygun ve güncel teklifleri almalarını garanti edecek şekilde günlük olarak tekrarlanabiliyor. Böylece şirketler, müşterileriyle en etkili pazarlama tekliflerini buluşturabilmek için günlük olarak çalışabilen bir sistemi hayata geçirmiş olacaklar.

Marketswitch Optimization’ı Türkiye’de ilk kullanan şirket olarak Turkcell, bu ürünle, 2017 Global Telecoms Business Yazılım ve Uygulamalar İnovasyon Ödülü’nü aldı.


Experian Türkiye Genel Müdürü Mehmet Bozacıoğlu, Turkcell ile gerçekleştirdikleri işbirliği ve sağladıkları sağlıklı müşteri iletişiminin başarısının ardından görüşlerini belirtti: ‘Marketswitch Optimization sadece müşteri ihtiyaçları ve tercihlerini değil aynı zamanda bütçe kısıtlamaları, müşteri iletişim kuralları ve kanal kapasitesi kısıtlamalarını da dikkate alıyor. Şirketlerin pazarlama departmanları daha önce kaybedilen iletişim fırsatlarını geri kazanmanın yanında farklı pazarlama stratejileri ve analizlere odaklanmak üzere zaman da yaratmış oluyorlar. Marketswitch Optimization çözümümüz, patentli ve matematiksel optimizasyon algoritması sayesinde tüm bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bu, GSM sektöründe Hadoop teknolojisinin kullanıldığı ve bilinen ilk ve tek günlük outbound pazarlama optimizasyonu uygulaması. Bu sayede şirketler müşterileriyle en doğru pazarlama tekliflerini buluşturan ve günlük çalışan inovatif bir sistemi hayata geçirdiler’’


Experian
Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, yeni bir ev ya da araba almak, çocukları üniversiteye göndermek ya da yeni müşterilerle işleri büyütmek gibi hayatın en büyük anlarında, tüketicilerin ve müşterilerinin kendi verilerini güvenle yönetmelerini sağlar. Bireylerin kendi mali durumlarını kontrol altına almalarını ve finansal hizmetlere erişimlerini sağlayan Experian, iş dünyasının daha etkin kararlar almasına ve büyümesine, kredi veren kuruluşların sorumlu kredilendirme yapmasına, kuruluşların kimlik hırsızlığını ve dolandırıcılık suçunu engellemesine destek olur.
37 ülkede 17.000 çalışanı bulunan Experian, müşterilerinin her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri için her gün yeni teknolojilere, konusunda uzman kişilere ve inovasyona yatırım yapıyor. İngiltere Borsası’na kote olan Experian plc, (EXPN) ve FTSE 100 endeksinde yer alıyor. Experian hakkında daha fazla bilgi için www.experianplc.com ‘u ziyaret edebilir ya da Experian ile ilgili son gelişmeler ve haberler konusunda uluslararası haber merkezimizi takip edebilirsiniz.

Experian Türkiye
2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian, bankacılık, finans, telekomünikasyon, sigorta, enerji, kamu ve perakende sektörlerindeki müşterilerine hizmet sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr

Turkcell
Turkcell, Türkiye’de kurulmuş ve yerleşik, entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketidir. Müşterilerine mobil ve sabit şebekeleri üzerinden ses, data, TV hizmetleri ve katma değerli bireysel ve kurumsal servisler sunmaktadır. Turkcell 1 Nisan 2016’da LTE-Advanced ve 3 taşıyıcı birleştirme teknolojilerini kullanarak Türkiye’de 81 ilde LTE hizmetini lanse etmiştir. Haziran 2017 itibarıyla, 2G şebekesi ile Türkiye nüfusunun yaklaşık %99,58’ini, 3G şebekesi ile de %96,73’ünü kapsamaktadır. Evlere kadar saniyede 1 Gbps'e varan hızlarda fiber data erişimi sağlamaktadır. Turkcell Grup şirketleri 30 Haziran 2017 itibarıyla, Türkiye, Ukrayna, Belarus, Kuzey Kıbrıs, Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova olmak üzere toplam 9 ülkede faaliyet göstermektedir. 30 Haziran 2017 itibarıyla, Turkcell’in geliri 4,3 milyar TL ve aktif büyüklüğü 31,9 milyar TL’dir. Temmuz 2000 yılından bu yana hem NYSE, hem de BIST’te kote olan Turkcell; NYSE’de kote olan tek Türk şirketidir,.Daha fazla bilgi için http://www.turkcell.com.tr ’ye başvurabilirsiniz.

Top