DenizBank ve Experian, gelişmekte olan pazarlarda tüketicilerin banka kredisine ulaşımını artırmak için işbirliği yaptıklarını açıkladı. İşbirliği çerçevesinde Experian, DenizBank’a kredi riski değerlendirmesi için psikometrik test hizmeti sunacak. DenizBank, bölgede bu alanda psikometrik test kullanan ilk banka olacak.

Sberbank Group iştiraki olan DenizBank, psikometrik test aracılığıyla kredi sunulması için Experian’ın Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu’daki ilk müşterisi olarak yeni bir anlaşmaya imza attı. Experian, kredi ve risk sektöründe psikometrik test sunan lider şirketler arasında yer alan VisualDNA ile anlaşması aracılığı ile bu hizmeti sunuyor. Bu yeni girişim ile DenizBank, kredi geçmiş bilgisi az olan ya da olmayan müşterileri değerlendirirken kullandığı kredi kontrolü ve skorlama tekniklerine ek olarak, psikometrik testi de kullanacak ve bu müşteri segmentini daha iyi değerlendirebilecek.

Bu hizmete Ekim 2015 itibariyle başlayacak. VisualDNA’in öncü teknikleri, çizim ve fotoğraf bazlı testler uygulayarak, müşteri davranışlarına öngörü getirmekle birlikte, kredi geçmiş bilgisi az olan kişilerin güvenilirliklerini ve finansal ürünler için uygunluğunu ölçümlüyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, bu yeni teknikle daha yüksek kredi onayı ve kredi ödeme gecikmelerinde düşüş olduğunu ortaya koyuyor. Kredi başvurusunda bulunmak isteyenler dilerlerse, kişisel bilgilerini belirtmeden bu teste katılabiliyorlar.

Experian Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkanı Cenker Özhelvacı, Amerika merkezli Bank Admnistration Institute and American Bankers Association tarafından ‘Yılın En İnovatif Bankası’ ödülünü alan DenizBank’ın, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu’da bu yeni girişimlerini uygulayacak ilk banka olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti ve VisualDNA ile işbirlikleri sayesinde, DenizBank’a Türkiye’de daha önce bir banka ile çalışmamış ve kredi geçmişi olmayan kişilerin güvenilirlikleri konusunda değerli bir öngörü sunacaklarını açıkladı.

VisualDNA Kredi & Risk Genel Müdürü Clare McCaffery, gerçekleştirilen işbirliği ile ilgili şunları söyledi; ‘Hizmet verdiğimiz tüm pazarlarda finansal hizmetlere erişimi artırmak, bankacılık geçmişi olmayan ya da az olan kitlelerin krediye erişimine ve kredi veren kurumların mevcut müşterileriyle olan ilişkilerini iyileştirmelerine yardımcı olmak VisualDNA’in en önemli amaçları arasında yer alıyor. Bu açıdan, Türkiye’de de hizmetlerimizi sunduğumuz için çok mutluyuz ve bu projede DenizBank ve Experian ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz’ dedi.

 

DenizBank Hakkında

DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank‟ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006‟da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia‟nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya‟nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye‟nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak

 

amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu‟nun, Türkiye‟nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 758 şubesi ile 15 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altında; DenizBank'ın yanı sıra yedi yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile finansal olmayan beş yerli iştirak ve Bahreyn'de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım, Ekspres Menkul, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Destek Varlık Yönetimi; Intertech, DenizKültür, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

www.denizbank.com, www.facebook.com/DenizBank, twitter.com/DenizBank

 

Sberbank Hakkında

Sberbank, Rusya‟nın en büyük bankasıdır ve Rusya‟daki bankacılık sektörü aktiflerinin yaklaşık üçte birini elinde bulundurmaktadır. Sberbank‟ın ana hissedarı olan Rusya Merkez Bankası, banka hisselerinin %50‟si ile bir adet oy imtiyazlı hissesine sahiptir. Bankanın diğer hisseleri 244,000‟den fazla gerçek ve tüzel kişiye aittir. 17.000‟den fazla şubesi ile Rusya‟daki en geniş şube ağlarından birine sahip olan Sberbank‟ın uluslararası operasyonları Kazakistan, Ukrayna ve Belarus‟u kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesinin ötesinde Sberbank Europe AG ile Orta ve Doğu Avrupa‟da sekiz ülkeye, DenizBank ile de Türkiye‟ye kadar uzanmaktadır. Almanya ve Çin‟de temsilcilikleri, Hindistan‟da bir şubesi bulunan Banka, Sberbank (Switzerland) AG ile İsviçre‟de de faaliyetlerini yürütmektedir.

Sberbank ayrıca, Sberbank CIB ile yatırım bankacılığı, finansal danışmanlık ve global piyasalarda işlem yapma hizmetleri de

sunmaktadır. Sberbank, Rusya Merkez Bankası tarafından verilen 1481 no‟lu genel bankacılık lisansına sahiptir. Bankanın resmi web siteleri:

www.sberbank.ru, www.sberbank.com

Experian Hakkında
Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, uluslararası alandaki müşterilerine veri ve analitik araçlar sunar. Experian Şirketler Grubu, şirketlere kredi risk yönetimi, sahteciliğin önlenmesi, pazarlama tekliflerinin hedeflenmesi ve kararların otomatize edilmesi konularında yardımcı olur. Experian aynı zamanda bireylerin kredi notlarını ve raporlarını kontrol edebilmeleri, kendilerini kimlik hırsızlığına karşı korumaları konusunda da hizmet sunar. Experian, 2014 yılında Forbes Dergisi tarafından ‘Dünyanın En İnovatif Şirketlerinden Biri’ olarak açıklandı.

39 ülkede yaklaşık 16.000 çalışanı bulunan Experian’ın genel merkezi İrlanda Dublin’de, operasyonel merkezleri İngiltere Nottingham, Amerika California ve Brezilya Sao Paulo’dadır.

Experian plc, İngiltere Borsası’na kotedir (EXPN) ve  FTSE 100 endeksinde yer almaktadır. 31 Mart 2014 yıl sonu itibariyle toplam yıllık geliri 4.8 milyar USD’dir. Experian hakkında daha fazla bilgi için http://www.experianplc.com web sitesini ziyaret edebilir ya da belgeselini izleyebilirsiniz.

Experian Türkiye
2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian, İstanbul, Sofya, Atina ve Dubai ofisleri üzerinden Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’ndeki 28 ülkede bankacılık, finans, telekomünikasyon, perakende ve turizm sektörlerindeki müşterilerine hizmet sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr

VisualDNA Hakkında

Genel merkezi Shoreditch Londra’da bulunan ve bağımsız bir teknoloji firması olan VisualDNA’nın amacı, bireylerin gerçekte olduklarını iddia ettikleri kişi olup olmadıklarını değerlendirmektir. Bunu psikolojik testler ve büyük veri analizini birleştirerek yapan VisualDNA, bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarına, firmaların ise müşterilerini daha iyi tanımalarına yardımcı olmaktadır. VisualDNA vizyonu daha iyi bir dünya için insanların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla teknolojik araçları insanlığın yararına kullanmaktır. Hizmet verdiği tüm pazarlarda finansal hizmetlere erişimi artırmakta, bankacılık geçmişi olmayan ya da az olan kitlelerin krediye erişimini sağlamakta ve kredi veren kurumların mevcut müşterileriyle olan ilişkilerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır. VisualDNA, 2017 yılına kadar  gelişmekte olan pazarlarda bankacılık geçmişi olmayan 30 milyon kişinin krediye erişimini sağlayarak sosyal bir etki yaratmayı hedeflemektedir. Daha fazla bilgi için http://www.visualdna.com

Top