Enerji sektöründe serbest tüketici kavramının hayata geçirilmesi, şirketler ve müşteriler için piyasada önemli fırsatlar doğururken, serbest tüketicinin kazandığı haklar, enerji şirketleri için önemli riskler oluşturabiliyor. Experian, etkin kredibilite yönetim süreçleri ile müşteri ödemelerinden kaynaklanabilecek riskleri minimuma indirirken, gerek şirketlerin gerekse tüketicilerin elde edeceği kazançların en yüksek seviyelere çıkarılabilmesi için enerji sektörü liderlerine çözüm önerileri sunuyor.

Istanbul, Türkiye, 13 Nisan 2017 - Enerji sektöründe serbest tüketici kavramı uygulaması hem şirketler hem de müşteriler için önemli fırsatlar doğurduğu gibi serbest tüketicinin kazandığı haklar, enerji şirketleri için önemli riskler de oluşturabiliyor. Özellikle müşterilerin kredi risk yönetiminin gerekliliği kaçınılmaz olurken, müşteri hedefleme süreçlerinden, tahsilat yönetimine kadar, etkin stratejilerin belirlenmesi büyük önem taşıyor.

 

Experian Türkiye Genel Müdürü Mehmet Bozacıoğlu özellikle elektrik perakende sektörünün öne çıkan önceliklerinden birinin, abonelerde farkındalık yaratılarak serbest tüketim anlaşmalarına geçirilmesi yoluyla kontratlı sayısının arttırılması olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: ‘Mevcut durumda geçerli olan serbest tüketici limitinin ileriki dönemlerde kaldırılmasıyla ya da düşürülmesiyle birlikte, sektörde perakende firmaları arasında daha yüksek rekabet ortamının oluşması, özellikle fiyat hassasiyeti yüksek abonelerin daha avantajlı alternatiflere yönlenmelerini tetikleyecek’.

 

Mehmet Bozacıoğlu piyasadaki tüm enerji firmalarının, kendi bölgeleri ve dağıtım bölgeleri dışındaki bölgelerle ilgili sağlıklı bir büyüme stratejisi geliştirmeleri gerektiğini belirtti ve ekledi: ‘Kredibilite riski düşük ve fiyat hassasiyeti yüksek olan müşterilerin belirlenmesi ve tekliflerin iletilmesi sürecinde atılacak adımların, veri kaynaklı analizler ve sektör uzmanları ile tasarlanmış karar destek sistemleri ile sistematik olarak yapılması mevcut risklerin en etkin seviyede yönetilmesinde önemli derecede rol oynuyor. Experian olarak, serbest tüketici portföyünü etkin bir şekilde büyütmek adına doğru kanal, doğru müşteri ve doğru teklif bileşenlerini bir araya getiren altyapı ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz’.

 

Experian’ın enerji sektörü liderlerine sunduğu öneri ve tavsiyeler arasında şunlar yer alıyor;

  • Etkin müşteri segmentasyonu (hangi abonelere hangi tekliflerin sunulacağının, ne tip aksiyonlar alınacağının granüler olarak belirlenmesi)
  • Tahsilat yönetim çerçevesinin oluşturulması
  • Müşteri ve veri odaklı kredi risk yönetimi pratiklerinin adaptasyonu

Experian Hakkında

Dünyanın lider bilgi hizmetleri şirketi Experian, yeni bir ev ya da araba almak, çocukları üniversiteye göndermek ya da yeni müşterilerle işleri büyütmek gibi hayatın en büyük anlarında, tüketicilerin ve müşterilerinin kendi verilerini güvenle yönetmelerini sağlar. Bireylerin kendi mali durumlarını kontrol altına almalarını ve finansal hizmetlere erişimlerini sağlayan Experian, iş dünyasının daha etkin kararlar almasına ve büyümesine, kredi veren kuruluşların sorumlu kredilendirme yapmasına, kuruluşların kimlik hırsızlığını ve dolandırıcılık suçunu engellemesine destek olur.

37 ülkede 17.000 çalışanı bulunan Experian, müşterilerinin her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri için her gün yeni teknolojilere, konusunda uzman kişilere ve inovasyona yatırım yapıyor. İngiltere Borsası’na kote olan Experian plc, (EXPN) ve FTSE 100 endeksinde yer alıyor. Experian hakkında daha fazla bilgi için www.experianplc.com ‘u ziyaret edebilir ya da Experian ile ilgili son gelişmeler ve haberler konusunda uluslararası haber merkezimizi takip edebilirsiniz.

 

Experian Türkiye

2000 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Experian, bankacılık, finans, telekomünikasyon, sigorta, kamu ve perakende sektörlerindeki müşterilerine hizmet sunar. Daha fazla bilgi için http://www.experian.com.tr.

Top